Bu yıl “Dönüşen Rekabette Yıkıcı Güç” temasıyla dördüncüsü gerçekleşecek TÜSİAD Dijital Türkiye Konferansı’nda yeni teknolojilerin küresel rekabete, üretim ve tedarik süreçlerine, iş yapış biçimlerine ve insan kaynağına etkilerinin çok boyutlu bir perspektiften ele alınması amaçlanıyor.
TÜSİAD tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Dijital Türkiye Konferansı bugüne kadar binlerce katılımcı ve yüzlerce konuşmacıya ev sahipliği yaparak Türkiye’nin bilgi toplumuna geçiş yolculuğunda küresel rekabet gücüne katkı sağlamayı amaçlamıştır.
1971 yılında kurulan TÜSİAD, Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur.
TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibarıyla Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsendiği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da olan TÜSİAD’ın Ankara’da temsilciliği, Brüksel, Washington, Paris ve Berlin’de uluslararası temsilcilikleri, Çin, Hollanda, Londra, Silikon Vadisi, New York ve Körfez ağları bulunmaktadır.
TÜSİAD üyelerinin temsil ettiği şirketler yaklaşık olarak;
TÜSİAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Dijital Türkiye Konferansı”, “Teknolojik Sıçrama: Yüksek Teknoloji ile Dijital Çağa Uyum” temasıyla gerçekleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu’nun katıldığı konferansta ulusal ve uluslararası birçok konuşmacı geleceğin teknolojileri ve dijitalleşme vizyonu öngörülerini paylaştı. Konferansın ana tema konuşmacıları Frank Stephenson Design Tasarım Direktörü Frank Stephenson ile NASA AI ve İnovasyon Baş Danışmanı Dr. Omar Hatamleh olurken Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş ise etkinlikte vizyon konuşmacı olarak yer aldı.
TÜSİAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Dijital Türkiye Konferansı, 28 Eylül’de Swiss Otel’de fiziksel olarak gerçekleşti. “Teknolojik Sıçrama: Yüksek Teknoloji ile Dijital Çağa Uyum” temasıyla düzenlenen konferansta, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken Türkiye’nin küresel rekabet gücünü artırmak amacıyla dijital dönüşümü etkin şekilde gerçekleştirmek ve yarattığı fırsat alanlarını değerlendirmek için gereken Dijital Türkiye Vizyonu ele alındı. Etkinliğin açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Eş Başkanları Perihan İnci ve H. Çağatay Özdoğru, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu gerçekleştirdi. Tüm gün süren konferans değerli konuşmacılara ve ilham verici panellere ev sahipliği yaptı.
Konferansın ana tema konuşmacılarından biri, zamanın en etkileyici otomotiv tasarımcılarından biri olarak kabul edilen otomobil tasarımcısı Frank Stephenson Design Tasarım Direktörü Frank Stephenson oldu. Benzersiz tasarım yaklaşımıyla kısa sürede dünyanın önde gelen tasarım otoritelerinden biri haline gelen Frank Stephenson, “Yarının İkonlarını Tasarlamak: Üstün Tasarımın Geleceğin Otomobillerine Kattığı Gizli Değer” başlıklı konuşmasıyla katılımcılara ilham dolu dakikalar yaşattı.
Konferansın bir diğer ana tema konuşmacısı NASA’nın 26 yıllık deneyime sahip lideri NASA AI ve İnovasyon Baş Danışmanı Dr. Omar Hatamleh oldu. Bilim ve teknolojinin sınırlarını ilerletme ve gelecek nesil yenilikçilere, kaşiflere ilham verme konusunda tutkulu olan Hatamleh, “Geleceği Dönüştürmek” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.
TÜSİAD tarafından ikincisi düzenlenen “Dijital Türkiye Konferansı” 13 Ocak 2022 tarihinde online olarak gerçekleşti. “Oyunun Kuralları Değil, Kendisi Değişti” temasıyla düzenlenen konferansta, pandemiden sonra yeniden şekillenen dünyada dijital dönüşüm geniş bir perspektiften tartışıldı.
Toplantının açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Başkanı Serkan Sevim tarafından yapıldı. Konferansın ana tema konuşmalarını ise Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gerçekleştirdi. Tüm gün süren konferans değerli konuşmacılara ve ilham verici panellere ev sahipliği yaptı.
Dijital Türkiye Konferansı TÜSİAD tarafından Türkiye’nin bilgi toplumuna
geçiş yolculuğunda küresel rekabet gücüne katkı sağlamak amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlendi. Konferansta Covid-19 salgınının ivmelendirdiği dijital teknolojilerle dinamikleri hızla değişen dünyada yeni iş modelleri, veri, yeşil ve dijital ikiz dönüşüm, insan kaynağının yetkinliği, e-Pazar yerleri, geleceğin teknoloji trendleri gibi dönüşüm sürecinin ana unsurları tartışıldı.
TÜSİAD tarafından düzenlenen “Dijital Türkiye Konferansı”, 27 Ocak 2021 tarihinde 09.00-18.30 saatleri arasında online olarak gerçekleştirildi. “Oyunun Kuralları Değil, Kendisi Değişti” temasıyla düzenlenen konferansta, pandemiden sonra yeniden şekillenen dünyada dijital dönüşümün önemi, Türkiye’ye sunacağı fırsatlar ve önümüzdeki dijital yol haritası tartışıldı. Değerli konuşmacılara ve ilham verici panellere ev sahipliği yapan konferansın açılış konuşmalarını T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank gerçekleştirdi. Konferansın konuk konuşmacısı Dünya Ekonomik Forumu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Schwab oldu.
Konferansta ayrıca, Burak Aydın, Levent Özbilgin, Steven Young, Hüseyin Geliş, N. Ümit Boyner, Kıvan Zaimler, Nevzat Aydın, Öget Kantarcı, Cem Boyner gibi iş dünyasının ünlü isimleri ilham veren konuşmaları ile katılımcılarla bir araya geldiler.
İlham veren konuşmacıların dijital teknolojilerle dinamikleri hızla değişen dünyada yeni iş modelleri ve dijitalleşme vizyonu öngörülerini paylaştığı Dijital Türkiye Konferansı, geleceğin iş dünyasında başarılı olmanın yollarını arayan tüm profesyoneller için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.